Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

2009.07.27

Fogjunk 10-dkg csirkemellet esetleg pulykamellet apró darabokra vágjuk a húst.Egy teáskanál olajat öntünk a wokba vagy más esetleg palacsinta sütőbe és meg sütjük vagy húst főzünk neki.Ha a húst főzzük akkor ennyike kis olajjal keverjük össze hangyányi só és rá még oregánó ha nem kell a cicusnak sok a többit fagyasszuk le.De tehetünk hozzá rízst vagy bámien zöldséget is köret képpen.

Halas tészta:

Ha van otthon egy kis halfilé vagy egy konzerv tonhal a tonhalnál öntsük le az olajat.Fogjunk két nagy maroknyi tésztát főzzük éppenhogy puhára ha kész a tészta tegyünk rá halat ha valamilyen tengeri halfilét veszünk akkor is meg sütve egy teáskanál olajban fogjuk és morzsoljuk össze alaposan mert ezekben is rengeteg szálka marad amit találunk benne szedjük ki.Keverjük össze és ha szereti egy pici paradicsomot is rakhatunk rá.A még szopós kiscicáknak turmixoljuk össze péppé.

Rizses máj hagymával:

Egy marok rizst főzzünk meg.A májat egy kanál olajban süssük meg.Aztán a hagymát pároljuk wokban puhára.De előtte vágjuk karikákra dobjuk wokba egy hangyáni só bors és puhára pároljuk.Keverjünk össze mindent és oda is adhatjuk neki.De nem fontos a hagyma és ajánlom is nektek hogy ezt ne tegyétek bele.

Joghurtos felső csirkecomb filé rízzsel

Fogjunk 10-20-dkg felső csirkecomb filét.Ha csontosat veszünk akkor azt ki kell filézni.Egy kávés kanál olajban nem teljesen készre pároljuk,vagy vízben főzzük.Ha sütöttük akkor félbe hagyjuk a sütést és egy fél vagy egész pohár joghurtot össze keverünk egy nagyon pici sóval.Ha ez kész a husit bele forgatjuk a joghurtba és készre pároljuk,sütjük.A végén egy kis rízst is tehetünk hozzá köret képpen.